Katrineholm

Katrineholms hittills största satsning på äldreboende

sid11bild1

Ett nytt toppmodernt äldreboende med 96 lägenheter om vardera 35 kvm ska byggas invid det befintliga vård- och äldreboendet Strandgården.

Duvegårdens äldreboende, som det kommer att heta, är Katrineholms kommuns hittills största satsning på ett nytt boende för sina äldre invånare. Det är också en stor satsning på kvalitet, både ifråga om själva byggnaden och dess innehåll.

Utöver de 96 lägenheterna kommer huset att få ett tillagningskök med matsal, kiosk med tillhörande loungedel. Dess­utom gästrum för anhöriga, frisör, ljusterapirum och spa. De boende i huset kommer även att få en stor härlig trädgård med växthus och odlingsbänkar, lusthus och en promenadslinga.

Även själva byggnaden får högsta kvalitet. Den kommer att byggas enligt miljöbyggnad Silver, vilket innebär höga miljökrav på bland annat ljud, radon, ventilation, fuktsäkerhet, energianvändning, dagsljus och inomhusklimat.

– Att KFAB (Katrineholms Fastighets AB) får vara med om denna samhällsutveckling och samtidigt bygga KFAB´s första miljöklassade byggnad är jättespännande och kommer att sätta en nivå för framtida byggnationer, säger Ingemar Eriksson, VD för KFAB.

Det kommunala fastighetsbolaget KFAB som har uppdraget att projektera, upphandla och bygga äldreboendet räknar med byggstart i höst med inflyttning 2020.

Text: Per-Åke Hultberg
Illustration: Eva Jander